Wijnaanbod > Zuid-Amerika > Chili


Download hier de prijslijst:


Ons gamma Chileense wijnen (update januari 2016 - vervangt alle voorgaande versies)


Lees meer:

Dit lange en smalle land, met als ruggengraat het Andesgebergte, heeft niet alleen een schat aan natuurpracht, maar is ook één van de belangrijkste wijnregio’s van de nieuwe wereld. Pure poëzie in het glas, zoals nobelprijswinnaar Pablo Neruda zeer vaak beschreven heeft.


Puur genieten: de kwaliteit en de finesse van deze wijnen is de laatste tijd zeer hoog. Getuige de zeer hoge scores die deze wijnen vandaag behalen op wijnwedstrijden wereldwijd. Zo was in de eerste Concours Mondial du Sauvignon Blanc (in 2010 in Bordeaux) de eerste prijs weggelegd voor een Chileense wijn (Casa Marin uit de koele regio San Antonio). En de jaarlijkse Berlin Tasting bewijst dat de wereldtop (met zeer dure wijnen) moeiteloos geëvenaard wordt door Chileense wijnen uit Aconcagua Valley (die veel minder duur zijn).


Chili, dat ook wel het Bordeaux van het Zuiden genoemd wordt, heeft naast een hele reeks Franse druiven zijn Carmenère als uithangbord. En dank zij zijn geïsoleerde ligging tussen het Andes gebergte en de Stille Oceaan is Chili ook perfect geschikt voor de productie van schitterende natuurlijke wijnen.


De Chilenen omschrijven Chili vaak als “een plantenkas, waarvan God het dak is vergeten”, om aan te geven hoe perfect de omstandigheden voor wijnbouw zijn. En niet alleen voor wijnbouw: Chili is een waar “paradiso” voor land- en tuinbouw. Chili is de belangrijkste fruitexporteur van het zuidelijk halfrond.