Wijnaanbod > Zuid-Afrika


Download hier de prijslijst:


Ons gamma Zuid-Afrikaanse wijnen (update februari 2019 - vervangt alle voorgaande versies)


Lees meer:

Jacob Cats, een Nederlands jurist ten tijde van de Kaapvaart, sprak de welluidende woorden “die wyn drincken sonder smaeck, doen een onbesuysde saeck”. Hij was een generatiegenoot en landgenoot van de Nederlander Simon van der Stel, die gouverneur werd aan Kaap de Goede Hoop en daar aan de basis lag van de wijnbouw in Zuid-Afrika. Zijn naam vinden we vandaag nog steeds terug in de gekende topwijnstreek “Stellenbosch”.


Intussen heeft Zuid-Afrika reeds 350 jaar ervaring in de wijnbouw en staat het land op de 9de plaats op de lijst van de grootste wijnproducerende landen. Naast de “nationale” druiven Chenin Blanc en Pinotage (een eigen druif ontwikkeld aan de universiteit van Stellenbosch, als kruising van de Pinot Noir en de Cinsault of Hermitage) treffen we hier een grote variatie aan van voornamelijk Franse druiven en in Swartland, een streek die gelijkenissen vertoont met de Dourovallei, ook Portugese druiven.


We kunnen het niet beter zeggen dan in de taal van Zuid-Afrika: “Suid-Afrikaanse wyne, baie lekker!” Begin uw maaltijd met een overheerlijke vonkelwyn, geniet daarna van lekkere witte, rosé en rode wijnen, en laat u bij het dessert verrassen door een old ruby of een Amarula, the spirit of Africa.