Wijnaanbod > Spanje


Download hier de prijslijst:


Ons gamma Spaanse wijnen (update november 2015 - vervangt alle voorgaande versies)


Lees meer:

Spanje doet ons al direct wegdromen naar zonnige oorden, witte stranden, sangria, paella, flamenco,Ö Maar dit land heeft zo veel meer te bieden. Door de enorme variatie in landschappen, klimaat en cultuur stellen de Spaanse wijnen en gastronomie de lekkerbek steeds weer voor het verrukkelijke probleem van de keuze.


Na Frankrijk en ItaliŽ is Spanje het derde wijnproducerende land ter wereld (in oppervlakte wijngaarden zelfs de nummer ťťn). En sinds de toetreding tot de EU heeft de Spaanse wijnbouw een ware technologische revolutie doorgemaakt. Vandaag zijn er in Spanje 70 appellaties, die allemaal borg staan voor kwalitatieve en moderne wijnen, maar met behoud van hun lokale accenten, wat ze net zo aantrekkelijk maakt.


Bij elke gelegenheid past er wel een Spaanse wijn, die altijd zal smaken naar meerÖ De variatie is werkelijk onuitputtelijk: startend met de heerlijke bubbels van Cava (vandaag de populairste aperitief), over blanco, rosado en tinto (met hier werkelijk wijnen op topniveau, zoals prachtige gerijpte reserva wijnen uit o.a. Rioja, Priorato, Toro), om te eindigen met een tongstrelende dessertwijn uit Sherry, zonder alle andere heerlijkheden in alle smaken en kleuren uit deze wijnstreek te vergeten.