Wijnaanbod > Portugal


Download hier de prijslijst:


Ons gamma Portugese wijnen (update november 2015 - vervangt alle voorgaande versies)


Lees meer:

Iedereen denkt meteen aan de wereldberoemde Porto, maar Portugal biedt zoveel meer. Wijnbouw komt al vanouds in heel Portugal voor.


Vandaag treffen we hier een enorme verscheidenheid aan wijnen aan: van tintelfrisse espumante en witte wijn tot topkwaliteit rode wijn, met alle variaties daartussenin. En naast de Porto in al haar gedaanten ook niet te vergeten: de wijnen uit Madeira, zoveel meer dan een ingrediŽnt in de ossentongsaus!


De basis voor deze verscheidenheid is het land zelf: eeuwenoude tradities vermengd met de modernste technieken, een zeer gevarieerd landschap en reliŽf, verschillende bodemstructuren, een sterk wisselend klimaat en daarbovenop een enorme variŽteit aan druiven, waarbij in tegenstelling tot in vele andere landen de inheemse druiven hier hun prominente plaats behouden hebben.


Van alle wijnlanden telt Portugal het grootste aantal commercieel toegepaste inheemse druivenrassen. Zeker een ontdekkingsreis waard en je keert gegarandeerd terug! Niet in het minst omwille van de buitengewoon gunstige prijs-kwaliteitverhouding van de Portugese wijnen.