Wijnaanbod > Mexico


Download hier de prijslijst:


Ons gamma Mexicaanse wijnen (update januari 2016 - vervangt alle voorgaande versies)


Lees meer:

De wijnbouw in Mexico is de oudste in de Nieuwe Wereld. De eerste notities van wijnbouw dateren uit 1524. De wijngaarden werden aangelegd onder impuls van de Spaanse conquistador Hernando Cortťs. De jezuÔet Juan de Ugarte legde de eerste wijngaarden aan in Valle de Parras. En van daaruit trok hij naar het noordwesten om ook de daar gelegen missieposten van wijngaarden te voorzien.


Vanuit Mexico verspreidde de wijnbouw zich dan later noordwaarts (CaliforniŽ) en zuidwaarts (Zuid-Amerika).


Veel druiven worden gedestilleerd tot brandy (Mexico is de grootste brandyproducent ter wereld). En een ander deel van de druiven krijgt een bestemming als tafeldruiven. Slechts ongeveer 10% van de druiven wordt tot wijn verwerkt, maar dit aandeel is groeiend sinds het begin van de 21ste eeuw.


Vandaag bevindt de meeste kwalitatieve wijnbouw zich op het schiereiland Baja California, met als belangrijkste regio Valle de Guadalupe. Hier heerst een gunstig mediterraan klimaat, dat vergelijkbaar is met Napa en Sonoma in CaliforniŽ, dank zij de temperende invloed van de Grote Oceaan. De koude Alaskastroming veroorzaakt mistbanken in de ochtend die de wijnstokken afkoelen en van het nodige vocht voorzien. Baja California wordt ook wel het ďmini-NapaĒ genoemd.