Proeverijen


Wijnproeverijen op maat: u vraagt en wij stellen het gamma samen. Het enige waar u zelf voor dient te zorgen, is een groep van enthousiaste wijnliefhebbers en een geschikte ruimte om deze proeverij te laten doorgaan.


Alle thema’s zijn mogelijk: een wijnland, een wijnstreek, een vergelijking tussen verschillende wijnstreken, een bepaald druivenras, één wijnhuis in detail bespreken, een vergelijking tussen jonge en oude wijn, wijnen voor bij vis, aperitiefwijnen, dessertwijnen, barbequewijnen, zomerse terraswijnen, wijnen voor bij wild, …


Een dergelijke proeverij biedt u ook de mogelijkheid om die wijnen te proeven die al lang op uw verlanglijstje staan of om kennis te maken met voor u totaal onbekende wijnen.


Er zijn twee formules mogelijk:


-    ofwel staat de proeverij op zich en wordt deze als een soort “opleiding” beschouwd. Er is geen aankoopverplichting.In dit geval wordt er een beperkte vergoeding gevraagd (in functie van de gewenste wijnen) en is de minimale grootte van de groep 8 personen.Neem vrijblijvend contact op en we spreken een formule en tarief af.


-    ofwel dient de proeverij om u te begeleiden bij de keuze van de aankoop van wijnen. Indien de groep proevers en de voorziene aankoop voldoende groot is, wordt deze proeverij gratis georganiseerd.


In beide gevallen wordt er voor de proeverij ruim voldoende tijd (en wijn) voorzien en krijgt u alle nodige uitleg bij de geproefde wijnen: over de wijn, de druiven, de streek, de combinatiemogelijkheden met gerecht, de bewaarmogelijkheden, enz.