Activiteiten > Wijnavonden in eetkaffee Steenstraete


Maandag 11 en 18 maart 2019: wijnavond Zuid-Afrika


Sinds vorige maandag zijn we terug van onze studiereis naar de wondermooie West-Kaap in Zuid-Afrika. Niet alleen het land is prachtig, het weer was dat ook, de wijnen zijn baie lekker en de mensen zeer hartelijk. Hoog tijd dus voor een wijnavond over deze boeiende regio met lekkere wijnen en veel foto’s, zodat het ook een beetje reizen wordt. Deze (zelfde) avond gaat 2x door op 11 en 18 maart in Steenstraete. Snel inschrijven is de boodschap, want die data waren al aangekondigd en de inschrijvingen komen reeds vlotjes binnen!


Iedereen is welkom! Stuur deze uitnodiging gerust door naar vrienden en familie.

Intussen is dit al de zesde en voorlopig laatste avond in dit thema (het is niet noodzakelijk om aan de voorgaande deelgenomen te hebben om aan deze avond deel te nemen). Vanaf 2019 gaan we opnieuw wijnstreken in de wereld af.


Download hier een document met meer info over de avond: Wijn en Gerecht - Zuid-Afrika.


De formule is, voor wie het al kent, analoog als de voorbije avonden: een kennismaking van de streek aan de hand van een powerpoint met veel foto’s. En naar goede gewoonte zullen er vanuit de keuken een aantal lekkere hapjes (tapas in dit geval) op tafel komen, zodat we naast de smaak van de wijnen ook de optimale harmonie tussen wijn en gerecht kunnen opzoeken.


-------------------------------------


Interesse in zo een wijnavond? Stuur mij een mailtje en u ontvangt een uitnodiging.

Wilt u zelf een wijnavond organiseren? Contacteer Carpevino en wij spreken een datum, thema en budget af!


Hoe is een wijnavond opgevat? De avond is opgevat als een interactieve lesavond. Aan de hand van een powerpointpresentatie wordt een toelichting gegeven over het land, de druiven, de wijnen, ... en per avond worden er een reeks typische wijnen geproefd en besproken. Een aantal hapjes begeleiden de wijnen, wat u meteen ook wegwijs maakt in de mogelijke combinaties tussen deze wijnen en de gerechten. De wijnavonden vinden plaats in een apart lokaal, waar we ongestoord kunnen proeven en de wijnen bespreken. Alle vragen kunnen gesteld worden. En dat persoonlijke smaken en voorkeuren verschillen, zal snel duidelijk worden uit de levendige gesprekken die ontstaan.


Om de avonden op een voldoende hoog niveau te houden en ook vrij van alle aankoopverplichtingen, wordt er een vergoeding gevraagd, die alle kosten van de avond dekt (wijn, hapjes, glazen). U hoeft dus behalve uw goed humeur en uw aangescherpte smaakpapillen niets mee te brengen. Om alles tijdig te kunnen voorbereiden (hapjes, wijn, lokaal klaarzetten), wordt er gevraagd om vooraf in te schrijven.


Voor de geïnteresseerden bestaat de mogelijkheid om de geproefde wijnen te bestellen als ze in de smaak vallen. Enkele ervan verschijnen als "wijn van de maand" of komen op de wijnkaart in Bistro Steenstraete, zodat u hier ook nogmaals van kan genieten bij een etentje.


Meer info over Bistro Steenstraete op www.steenstraete.be.