Activiteiten > Open Fles-dagen


Klik op de afbeeldingen voor een uitvergroting!


Voorjaar 2019: degustatieweekend voorjaarswijnen & voorstelling nieuw domein uit Canada (februari) + Tasting Armeense wijnen en specialiteiten (maart)


In het weekend van 21 tot 23 februari kan je in de winkel van Carpevino een reeks "voorjaarswijnen" proeven. En daarnaast wordt ook het Canadese wijndomein "Henry of Pelham" voorgesteld, dat nieuw is in het gamma van Carpevino. Van harte welkom om deze schitterende wijnen te ontdekken op donderdag en vrijdag van 15 tot 19u en op zaterdag van 9.30 tot 12u en van 14 tot 17u.


Daarnaast kun je in het weekend van 14 tot 16 maart in Carpevino allerlei Armeense wijnen en specialiteiten proeven (fruitvodka’s, brandy’s, o.a. de favoriete brandy van Churchill), ook tijdens de openingsuren van de winkel en op zaterdagnamiddag van 14 tot 18 uur. Vrije toegang.


ARCHIEF - Najaar 2018: degustaties Armeense wijnen en specialiteiten


Armenië is samen met Georgië het oudste wijnland ter wereld en dus de bakermat van onze wijncultuur. Naast wijnen van autochtone druivenrassen (op de proeftafel o.a. de twee topvariëteiten: de witte Voskehat en de rode Areni) maken ze ook heerlijke granaatappelwijn. Armenië is ook één van de wereldtopproducenten van brandy (op de proeftafel zal ook de favoriete brandy van Winston Churchill staan!). En daarnaast kunnen ook nog enkele andere Armeense specialiteiten geproefd worden: abrikozenbrandy en diverse fruitwodka's.


De degustaties vinden plaats op donderdag, vrijdag en zaterdag 27, 28 en 29 januari tijdens de normale openingsuren van de winkel (donderdag en vrijdag 15-19u en zaterdag van 9u30 tot 12u) én op zaterdagnamiddag van 14 tot 18u. Zie ook het evenement op Facebook.


Geopende wijnen tijdens de Open fles-dagen Armeense wijnen en specialiteiten. Te proeven tijdens de Open fles-dagen Armeense wijnen en specialiteiten. Te proeven tijdens de Open fles-dagen Armeense wijnen en specialiteiten.

ARCHIEF - Voorjaar 2018: degustaties alcoholvrije wijnen


De wereld van de alcoholvrije wijnen heeft recent een grote stap voorwaarts gezet op vlak van kwaliteit. Waar vroeger deze wijn geproduceerd werd door de alcohol te verdampen (met als gevolg dat ook de meeste smaak "verdampt" was...), worden nu hoogtechnologische koude processen toegepast, waardoor de oorspronkelijke smaak en aroma's van de wijn optimaal behouden blijven. Tijdens deze degustatie kunt u 12 verschillende alcoholvrije wijnen proeven uit Frankrijk en Spanje, zowel bubbels (wit en rosé) als witte, rosé en rode wijn.


Deze degustaties vinden plaats op donderdag, vrijdag en zaterdag 18, 19 en 20 januari tijdens de normale openingsuren van de winkel (donderdag en vrijdag 15-19u en zaterdag 9u30-12u).


Geopende flessen tijdens de Open fles-dagen Alcoholvrije wijnen.

ARCHIEF - Najaar 2017: Zuid-Afrikaanse wijndomeinen


Carpevino organiseert in september weer een Wine World Tour, maar ditmaal geen wereldreis, wel een detailstudie van één land: Zuid-Afrika. 3 weken op rij gaan er een reeks flessen open, telkens een ander assortiment, telkens ook andere regio's. Iedereen die van het wondermooie Zuid-Afrika houdt en vooral van hun lekkere wijnen is welkom!


Concreet staan in de eerste drie (volledige) weken van september heel wat Zuid-Afrikaanse wijnen open. Alle wijnstijlen komen aan bod: van licht tot stevig, van aperitief tot dessert. Deze degustaties gaan door in de winkel en in het degustatielokaal boven de winkel van Carpevino. Dit tijdens de gewone openingsuren van de winkel (donderdag en vrijdag van 15u tot 19u en op zaterdag van 9u30 tot 12u) én op zaterdagnamiddag van 14 tot 18u. Kom proeven en ontdek elke week nieuwe domeinen. De flessen van de te proeven domeinen staan tijdens deze periode ook in promotie.


Bekijk hieronder elke week een foto van de openstaande flessen, of download de kalender open fles-dagen Zuid-Afrika in pdf-vorm voor meer informatie over deze domeinen.


Week 3 (21- 23 september):

  • Bon Courage Estate (Robertson)
  • Van Loveren Family Cellar (Robertson)
Geopende flessen tijdens de Open fles-dagen Zuid-Afrika week 3
Week 2 (14 - 16 september):

  • Cederberg Private Cellar (Cederberg)
  • Ernst Gouws & C° (Stellenbosch)
  • Morgenhof Estate(Stellenbosch)
  • Zevenwacht(Stellenbosch)
Geopende flessen tijdens de Open fles-dagen Zuid-Afrika week 2
Week 1 (7 - 9 september):

  • Sumaridge Estate Wines (Hemel-en-Aarde Valley)
  • La Petite Ferme (Franschhoek)
Geopende flessen tijdens de Open fles-dagen Zuid-Afrika week 1

Ook op de foto: Buitengewoon en Shortwood (Western Cape). Deze domeinen zijn gedurende de hele periode te proeven.
ARCHIEF - voorjaar 2016: Wine World Tour


Gedurende februari en maart 2016 organiseerde Carpevino een hele reeks Open Fles Dagen (of beter gezegd Open Fles Weekends!). Wekelijks werd er een ander wijnland in de kijker geplaatst. Heel wat nieuwe wijnhuizen in het assortiment van Carpevino werden voorgesteld, uit alle windstreken (ieder weekend een ander continent). Met een breed assortiment aan wijnen, van easy drinking tot absolute wereldtop! Zie kalender Wine World Tour (pdf).


Week 7: Nieuw-Zeeland (17-19 maart) Wine World Tour week 7: Nieuw-Zeeland (17 - 19 maart 2016)
Week 6: Mexico (10-12 maart) Wine World Tour week 6: Mexico (10 - 12 maart 2016)
Week 5: Australië (03-05 maart) Wine World Tour week 5: Australieë (03 - 05 maart 2016)
Week 4: Italië (25-27 februari) Wine World Tour week 4: Italië (25 - 28 februari 2016)
Week 3: Argentinië (18-20 februari) Wine World Tour week 3: Argentinië (18 - 20 februari 2016)
Week 2: Zuid-Afrika (11-13 februari) Wine World Tour week 2: Zuid-Afrika (11 - 13 februari 2016)
Week 1: Californië (4-6 februari) Wine World Tour week 1: Californië (4 - 6 februari 2016)